Halmstad hamn

on the 2014-07-31 @ 20:27:58

iPhone 5c , Halmstad 

Halmstad / Tylösand

on the 2014-07-31 @ 16:16:50

iPhone 5c, Tylösand , Halmstad 


When in London

on the 2014-07-31 @ 11:54:00
 
Fick en fråga om jag hade några bra Londontips och tänkte skriva ett inlägg om världens mest fantastiska stad. 
Nikon D90 // Nikkor 16-85mm
Location: South Bank
 
-De är svåra att missa och det känns som om man bara måste se de stora sevärdigheterna, dvs Houses of Parliament och Big Ben, London Eye, St Pauls etc. Jag älskar att gå en promenad från Westminster och längs med South Bank till Waterloo Bridge och korsa floden där. Över The Strand och traska till Covent Garden, världens mysigaste ställe, butiker och lite marknad i en superfin byggnad. Och om det är någon som håller en liten show utanför så är det alltid trevligt att kolla en stund. Härifrån är det inte långt till Leicester Square och Picadilly Circus och världens folkliv. Är man på shoppinghumör så går man Regent's Street upp till Oxford Circus och annars kan man gå Picadilly och se The Ritz och Green Park, Buckingham Palace och St James's Park.
 
- Se till att gå längs med floden hela vägen bort till Tower bridge och Towern också, då hinner du se St Pauls, Tate Modern, Millenium Bridge, The Shard och har alltid fin vy (skyline).
 
Nikon D90 // Nikkor 16-85mm
Location: St James's Park
 
- Parkerna, det är typ det bästa med denna stad. Små (stora) oaser mitt i staden, perfekt att sätta sig och vila benen ett tag. Många fina blomsterarrangemang och allmänt apmysiga. Mina två favoriter är Hampstead Heath och Holland Park (Notting Hill). 
 
 
  Nikon D90 // Nikkor 16-85mm
Location: Hampstead Heath
 

- Om man har tid så är Kew Gardens också ett parktips. En stor botanisk trädgård med palmhus och andra växthus. Perfekt ställe att fota blommor och macro.
 
Nikon D90 // Nikkor 16-85mm
Location: Waterloo Bridge
 
- And then le shoppingOxford Street är ju en självklarhet när det gäller London shopping. Man får börja i ena änden, jag tycker om att börja vid Marble Arch, gillar kontrasten mellan lugna Hyde Park och snabba/mycket folk Oxford Street. Även shoppincentret Westfield, (t-bana White City) är värt ett besök.
 
De affärer du inte får missa: 
- Primark, Oxford Street vid Marble Arch, den mest stressiga och hektiska butiken någonsin, men man kan göra riktiga fynd här inne, eller ladda med billiga basplagg.
- Top Shop, Oxford Circus, fyra våningar himmel  med kläder och skor. Missa inte våningen längst ner med massa "Brands at Topshop".
- Nike Town, Oxford Circus, också fyra våningar himmel med Nike's fantastiska träningskläder, vill alltid ha allt!
- River Island, flera på Oxford Street men finns här och var, typ Topshop stil och bara grymt snygga kläder. 
- Abecrombie & Fitch, 7 Burlington Gardens (tvärgata till Regent's Street, sväng in på Vigo Street och fortsätt till Burlington Gardens börjar),  även om man inte gillar stilen så är det värt att göra ett besök, väldigt anonym byggnad men det luktar parfym och spelas hög musik och dov belysning, (ficklampa kan behövas).
- Victoria's Secret, 111 New Bond Street, mest svenskar men ja, det är Victoria's Secret och mycket sköna kläder.
- New Look, Pull and Bear, 
-Disney Store (bara så himla mysigt, Covent Garden och Oxford Street) 
 
 
Nikon D90 // Nikkor 16-85mm
Location: London Eye seen from Waterloo Bridge

- Är du i London över en helg, åk till Camden Market (t-bana Camden Town), en marknad med allt man kan tänka sig. Sjukt mycket folk men du kan hitta allt, och sätt dig sen på en motorcykelstol vid vattnet och ät nått gott (vi äter alltid chinamat från killen på hörnet). 
 
 
Nikon D90 // Nikkor 16-85mm
Location: Westminster Underground station, Big Ben
 

- London har underbara museum också, så en regnig dag kan man spendera inne på National Gallery, Victoria and Albert museum, The Sherlock Holmes museum eller National History till exempel.
 
Detta är dock bara en bråkdel av allt som finns i staden som aldrig sover, sen är en sak säker och det är att man inte kan ha tråkigt här. 
 
Och det sista, gå! Vandra runt istället för att ta tunnelbana eller buss eller taxi. Du ser allt och du lär kämna stade på ett annat sätt. 
 
hoppas detta ger lite inspiration 
 
freed ut peeps

Roadtrippin'

on the 2014-07-31 @ 07:30:38
 
Nu bär det av mot Tylösand och Halmstad, vi hörs där!

Blommiga shorts och karameller

on the 2014-07-31 @ 00:38:50
 
 
// Top - HM / Shorts - HM / Bag - Urban Outfitters / Shoes - ecco / Bracelet - a gift /
Nikon D800 // Micro Nikkor 105mm f/2,8
 

Dagen har spenderats med familjen i Gränna. Jag övningskörde nästan hela vägen ner men vi bytte förare på slutet, efter att jag gjort båda riskutbildningarna så vill jag inte köra trött. Väl där så såg vi på när det gjorde polkagrisar, fick smaka helt nygjorda, sjukt gott. Köpte polkagrisar i mängder och gick vid vattnet. Mysigt ställe även om det inte är så stort.
 
Jag ska upp igen om 3 och en halv timme så godnatt
 
p.s.
Har börjat skriva ett inlägg om vad man inte får missa när man besöker London. Det kommer upp imorgon.
d.s
 

Pink flower

on the 2014-07-30 @ 22:46:46

Sommare och livet går så allmänt för! Känns som det var igår man var sökte gymnasiumet. Men nu räckans man som vuxen och måste fatta massa beslut och bestämma saker och ting på egen hand. 

Imorgon åker jag, Josefin och Felicia på en lite road trip ner till västkusten för att se vad som händer där 

Over and Out 
Siri 

Moodboard/Inspo

on the 2014-07-30 @ 06:57:00
 
 
 
Collection Inspiration on weheartit 
 
Klev in på Yellowcorner i ena hörnet av Mood gallerian, de har så himla vackra foton därinne. Har kärat ner mig i två serier med bilder av fotografer vars namn jag har glömt bort.
 
Här ovan är min inspo. Inspo inspo inspo till max från weheartit, har så himla många fotoidéer Och varje gång jag öppnar appen får jag 5 till. 

Varmare och varmare kvällar

on the 2014-07-30 @ 00:38:11
 
 
 Nikon D90 // Nikkor 16-85mm
 
Dessa fantastiska blommor, då hela Stockholm fylls av lycka av att det börjar bli ljust och varmt. Våren är nästan bättre än sommaren dock så har de två senaste kvällarna varit de mysigaste på länge. Har hängt med några mysiga människor i parker och vid vatten, badat i mängder och gått runt barbent mitt i natten. 
 
fred ut peeps

An Ocean Breeze

on the 2014-07-29 @ 12:36:00

     
 
   
 
Nikon D800 // Micro Nikkor 105mm f/2,8
//Top - HM  // Skirt - Monsoon // Sandals - ecco // Sunnies - Ray Ban Round Metal // Bracelet - a gift//
 

Första dagen i Chania gick jag runt så här, tänkte att det är skönt med något som täcker hela benen när man flyger men ack så fel jag hade. Det var den varmaste flygresan någonsin, jag brukar alltid frysa men nej, jag ångrade att jag inte hade tagit shorts. Pappa fick i alla fall knäppa en del bilder på mig där vid vattnet under vår promenad runt stan.
 
vi hörs
 
 
 

Speedy's

on the 2014-07-28 @ 19:47:00
Nikon D90 // Nikkor 16-85mm
Location: North Gower Street, London ( Baker Street in BBC's Sherlock)

Det här tycker jag är en ganska bra redigering men som bara funkar för vissa bilder. I denna passar det in eftersom den enda färgen i bilden i princip var den röda markisen.
 
ha en fin sommarkväll

She looked like art and art isn't supposed to be beautiful, it's supposed to make you feel something

on the 2014-07-28 @ 13:20:00
reference: weheartit
Hittar inspirationen till att teckna på weheartit, där finns det sjukt mycket fina och inspirerande bilder! Detta är två av mina favoritbilder, har ytterligare en som jag lägger upp senare. 
 
Ha en fin dag i solskenet 

Almost burning light

on the 2014-07-28 @ 01:23:25
Nikon D800 // Micro Nikkor 105mm f/2,8
 

Från en ensam fotorunda när jag lyssnade på "Jag vet vilken dy hon varit i" på repeat i två timmar i sträck. Krälade runt på marken i nya jeans (inte så väl genomtänkt) men jag fick det perfekta ljuset och en bra vinkel. Folk säger ju att allt är för konsten.
 
simma lugnt 
 
 

Vi två är saknade te havs

on the 2014-07-27 @ 18:49:58
 
 
Nikon D800 // Micro Nikkor 105mm f/2,8
location: Chania, Crete
den undre bilden är en ny favorit, vad tycker ni?

Hej,
Dags att köra igång på riktigt här kanske? Har egentligen många bilder som jag vill publicera så varför inte göra det liksom. Hursomhelst, bilderna ovan är tagna i Chania, Kreta, under förra veckans semester. En väldigt fin liten stad och jag vet inte hur många bilder jag och pappa fotade, fyllde runt 32 GB minneskort. Ska återgå till att redigera ytterligare bilder så att jag kommer igång med bloggandet på riktigt.
 
vi hörs